Adfærdskonsultation

Har din hund adfærdsproblemer?

Som eksamineret hundeadfærdsbehandler kan jeg give råd og vejledning i forbindelse med uhensigtsmæssig hundeadfærd – eksempelvis:

  • Aggressiv adfærd
  • ​Alene hjemme problemer / separationsangst
  • ​Manglende impulskontrol
  • ​Overdreven gøen
  • ​Nervøsitet eller generel usikkerhed
  • Forhøjet stressniveau
  • ​Lydangst, for eksempel i forbindelse med fyrværkeri
  • ​Angst for hunde eller mennesker
  • Overdreven hyrdeadfærd
  • Overdreven jagtadfærd
  • Angst for specifikke ting fx negleklipper, at komme i bad o.l
  • Ændret adfærd hos seniorhunde

​Konsultationen kan foregå i træningshallen eller som telefonkonsultation.

​En fysisk konsultation i træningshallen, varer typisk et par timer og består af en uddybende samtale, forslag til hvilke tiltag, som er nødvendige for at bedre hundens adfærd, og oftest afprøves også de helt konkrete praktiske træningsøvelser, så hund og ejer er i gang med træning, inden konsultationen afsluttes. Afhængig af hvilken træning jeg anbefaler vil du få noget på skrift fx en træningsplan, nogle generelle træningstips eller en vejledning med den grundlæggende træningsteknik. Det afhænger af hvad du har brug for til din hund.


Ved telefonkonsultation taler vi sammen over telefonen en halv times tid ad gangen. Udgangspunktet er en mail hvori du på forhånd har beskrevet den adfærd som du ønsker hjælp til. Under samtalen kan du som ved almindelig konsultation, stille alle dine spørgsmål og vi kan vi eventuelt aftale at ses på Messenger​, så du også kan demonstrere hvad du og din hund gør. Vær opmærksom på den væsentlige forskel fra almindelig fysisk konsultation – at jeg på den fysiske konsultation, for at hjælpe bedst muligt, rigtig gerne vil observere hunden med den problematiske adfærd i 10-15 minutter & også rigtig gerne vil mærke på hunden, så jeg bedre kan fornemme om hunden er fysisk tilpas.
​Over telefon arbejder jeg ad hoc, hvilket betyder uden forberedelse og uden at lave en skriftlig træningsplan.

​Telefonkonsultationen er derfor en god, men alternativ løsning fx til dig som bor langt væk og derfor ikke kan vælge en fysisk konsultation.

​Husk, uanset hvilken konsultation du vælger:
​Ændring af adfærd tager tid, så det anbefales, at konsultationen følges op med intensiv og konsekvent træning. Desuden kan det være hensigtsmæssigt med en opfølgende konsultation (eventuelt telefonisk) for at sikre, at der sker de forventede fremskridt.

​Hvis der har været tale om lang tids stressbelastning eller alvorlige traumer, må det forventes, at behandling med naturmedicin eller receptpligtig medicin indgår som et led i adfærdsbehandlingen – selvfølgelig i samarbejde med hundens dyrlæge.

​OBS – Har stresspåvirkningen udviklet sig til stereotyp eller patologisk adfærd, kan det i nogle tilfælde være vanskeligt at ændre hundens adfærd. Heldigvis er det yderst sjældent, at jeg anbefaler aflivning på grund af problematisk hundeadfærd. Det er sket 3 gange i de 20 år som er gået siden jeg startede med at arbejde med hunde professionelt. Disse hunde var uhelbredeligt syge.

Priser på vejledning i forbindelse med problematisk adfærd

Pris for adfærdskonsultation
​- i træningshallen på Sølillevej 4, 8560 Kolind
1500,- kr. inkl. opfølgning 2-6 uger efter konsultationen, på mail eller telefonisk.​
​​​Du skal betale forud til Djurslands Bank reg. nr. 7265 kontonr. 1061201 eller via MobilePay til 119191, så betalingen er registreret dagen inden vi ses.
​Noter altid navn og hvad du betaler for.

​Pris for telefonkonsultation
– ad hoc hjælp til adfærd eller træning, altså det du har lige brug for​ hjælp til, her og nu.

Pris 400,- kr. pr. påbegyndt 30 minutter.
​​Forudbetales via netbank til Djurslands Bank reg. nr. 7265 kontonr. 1061201 eller med MobilePay til 119191 og der aftales et tidspunkt for samtale. Noter altid navn og hvad du betaler for.